torsdag 11. november 2010

Moccasjokolade

Endelig er det lov å snakke om jul, vi er nå kommet over i november, og vi juleelskere kan begynne og kose oss med det vi liker best - JULEFORBREDELSER - Dette året har eg tenkt å legge inn julekakene og julekonfekten eg lager. Slik at eg slipper å lete frem oppskriftene hvert jul.

Dette trenger du:
100 gr lys sjokolade
100 gr mørk sjokolade
50gr blødt nougat
50 gr smør
1 ts kaffepulver (f.eks Nescafe)
1/2 dl pistasjnøtter eller ristede hasselnøtter

Slik gjør du:
Ha sjokolade, nougat og smør og smelt på svak varme, rør litt i massen til den er jevn og glatt. Ta av platen og rør forsiktig inn kaffipulvere og nøttene. Ha litt nøtter igjen

Legg bakepapri eller folie i en form ca 15x15cm. Hell massen i formen, og dryss over resten av nøttene.

Avkjøl kaka i kjøleskapet i ca 2 timer. Skjær opp kaka i ruter ved hjelp av en oljete eller varm kniv.

Nå har du lekker konfekt, du kan servere gjestene dine - farlig god

Ja vi har dobbel oppskrift i kjøleskapet, og må nok lage dem en gang til før jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar