mandag 15. mars 2010

Bursdags snacks

Hadde bursdag nettopp og serverte hjemmelaget grissini og ingefær dip. Fikk veldig mye skryt for dette og vil dele oppskriften med dere. Grissini laget vi i den siste gourmeet klubben vi hadde. Det var da eg fikk ideen. Lett og godt.


Ingefær dip (Tina sin)

2 dl majones
2 dl lett rømme
1 liten rødløk finhakket
1 bunt persille finhakket
2 ts revet ingefær
2 hvitløks fedd finhakket

1 ts soyasaus

Bland alt i en bolle, la det stå minst 30 min før servering


Grissini ca 64 stk(leve livet! Gøril Wiker)


1 l hvetemel
3 dl lunket vann
3/4 dl olivenolje
1 ss sukker
2 ts salt
50 gr gjær
tørket rosemarin
sesamfrø
gourmetsalt


Smuldre gjæren i en bolle, rør ut med lunket vann. bland i sukker, salt og olivenolje. rør inn litt og litt mel. Elt deigen godt så det glir en fast og fin deig. Sett den til heving i minst 1/2 time.

Sett ovnen på 175 grader. Kna inn rosemarin viss du ønaker det - eller annet krydder. Eg hadde permasan i en del, men har også hørt om noen som hadde finrevet jarlsberg, synes det høres veldig godt ut. Kjelv ut deigen til den er 1/2 cm tykk - pensle med vann, strø på mer krydder og/eller gourmeet salt. Bruk pizza hjulet og lag tunne strimler, legges over på brett. La det heve 1/2 time til og stek i ca 15 - 20 min alt etter hvor tykke dei er. Avkjøles på rist


Kan oppbevares i flere dager i tett boks


Sammen med ingefær dippen var det kjempebra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar