torsdag 13. januar 2011

En slags tapas

Så kjekt å se at det er kommet 2 nye følgere :-), kommentarer og 2400 besøk på siden. Det var faktisk det som fikk meg igang igjen i dag.

Har ikke sluttet å lage mat. Men det blir fort "ikke bloggbare måltid", og dem som er "bloggbare" blir det ikke til at du har tatt bilder av osv. Men eg har litt på lager nå :-)

Det er min kjære 10 år gammel datter med nytt kamera som er fotograf.

Vi skulle være sammen med noen venner vi ikke er sammen med så ofte, og kvelden gikk kjempefort. Hadde lyst å lage mange ting, å fant ut at eg lager litt av alt :-)

Vi hadde
Grønn pesto
Kjøttboller
Marinerte scampi
Baconpai
Saltbakte poteter
Peanøttsaus
Karrimarinert Kylling(spyd)

-Som dere forstår var det litt av hvert -  

Som dere ser ligger en del av oppskriftene her allerede. resten kommer i løpet av de neste dagen....

Idag :-) 
Karrimarinert kylling(spyd) (leve livet! Gøril Wiker)

Disse skulle vert på spyd - men eg stekte dem bare som små fileèr

500gr kyllingfile

Marinade:
3 fedd hvitløk
1 ts korianderfrø/malt
1/2 ts malt spisskummin
1 ts karripulver
1ss brunt sukker
2 ss maisolje
1 ss fiskesaus
1/2 ts sambal oelek

Skjær kylling i fingerlange og tykke fileer (tres på pinne)

Hakk hvitløk og bland i resten av tingene til marinaden. Har du ikke spisskummin kan du bruke knust karve. Legg spydene på et fat og pensle marinaden over. Eller sånn som eg gjorde hadde marinaden i en pose og hadde kyllingbitene i og lukket igjen. La det stå minst 1 time, men gjerne natten over i kjøleskap. Legg kyllingen tett i tett på bakepapir på stekeplate og stek i 10 - 15 min på 200 grader - eller til demer gjennomstekte, men ikke tørre. Pass på!! Serveres med peanøttsaus.

Peanøttsaus
1 boks kokosmelk
2ts rød karripasta
2ss grov peanøttsmør
1ss sukker
3 ss lime eller sitronsaft
1ss fiskesaus
1 liten pose peanøtter grovhakket

Varm kokosmelken til kokepunktet i en tykkbunnet kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene, en av gangen under omrøring og i nevt rekkefølge. Ikke la sausen koke kraftig (den skiller seg lett) sausen tykner med avkjøling.

Det som var igjen hadde eg på glass, og oppbevarte kaldt.

2 kommentarer:

  1. Hei, takk for fin kommentar:-).
    Såg herligt ut med tapas, mye spennende.

    Nå blei eg litt forveden, kem e du:-)?,
    er det meg eller min mann som er i slekt med dere?

    Kan ikke se deg som følger inne hos meg?,
    Jeg legger meg til hos deg:-).

    Ha en god helg,
    spennende å høre resultatet ang. slektskap:-).
    Klem Hilde

    SvarSlett
  2. Eg elske tapas!!Så mye godt du lage

    SvarSlett