torsdag 27. januar 2011

Kjølehjørne

Nå har den endelig kommet i hus - Kjølehjørne til Røros metall AS Polarhjørne

Vi har et av disse berømmelige amerikanseke kjøleskapene, med kjøl, frys og vann & isbitter. Men det er jammen ikke rare plassen for en familie på 5, som prøver å handle for 1 uke om gangen. Har stablet hver hylle i 3 etasjer på det verste. Men det toppet seg ved jul. Hadde vert på juleverksted å laget mye forsjellige godsaker som skulle oppbevarest kaldt, så kom fridager og juleselskap i tillegg. Etter en utblåsning i frustrasjon, fikk eg beskjed om at viss eg fant ut hva eg ville ha, var det bare å kjøpe. Var ikke vanskelig å be da nei :-)

Det var ikke så mye brukererfaring å finne på nette. Men fant ut at det var 2 stk det sto mellom - Polarhjørne fra Røros metall og Norcool sitt kjølehjørne. Vi skulle ha et frittstående kjølehjørne, som vi med en senere anledning kan bygge inn i en kjøkkeninnredning, når vi fikser opp der. Det kunne begge leverer. Så var det lyden. Etter å sjekket viste det seg at det viktigste var riktig montering. Men viss begge var riktig montert skulle Polarhjørne være det mest stillegående - men begge ga fra seg rimelig svak lyd. Polarhjørne rommet 1300l, Norcool rommer 1200l. Polarhjørnet har rister, Norcool har glasshyller. Begge må det sjekkes filter på ca hver 3 mnd.

Så tok eg en runde på nette å kikket, følte det var for og mot begge. Så til slutt sjekket eg prisen. Her var det overraskende stor forsjell på butikkene. Og jammen ikke slik en skulle tro, Den lokale elektrobutikken (Solberg) kunne levere det klart billigere en de store kjedene (Elkjøp og Monter) Sparte 3250,- på den sjekken, + at eg fikk det tilkjørt. Supert. Polarhjørnet var ca 1500,- dyrere en norcool alle plassene.

Valget falt til slutt på
Polarhjørnet. følte det passet best. Viktigest var nok størrelser og lyd. Bestilte med den ekstra utsyrspakken med hyller og bokser til å henge under hyllene. Nå med 2 års selskapet var det en fryd å slippe å ha mat stående på terrasen, garasjen osv. Er kjempefornøyd så langt :-)

3 kommentarer:

 1. Hei,

  er på jakt selv. hva synes du om lyden nå? vi skal bytte pga for mye lyd fra amerikansk kjøleskap

  SvarSlett
 2. Vi er kjempefornøyd. Hører at kjølen slår seg på, men gir ikke konstant lyd slik det amerikanske kjøleskapet gjør. Vi bruker kjøla som et ekstra skap. Og bruker det amerikanske kjøleskapet til melk og pålegg, Derfor blir det ikke åpnet så mange ganger til dagen, det hjelper nok på. Har ikke angret på valget av Polarhjørnet :-)

  SvarSlett
 3. Thermocold kjølehjørne er enda mer stillegående og bruker ca 40% mindre strøm en røroshjørnet, bare et lite tips til anonym

  SvarSlett