Hadde bursdag nettopp og serverte hjemmelaget grissini og ingefær dip. Fikk veldig mye skryt for dette og vil dele oppskriften med dere. Grissini laget vi i den siste gourmeet klubben vi hadde. Det var da eg fikk ideen. Lett og godt.
Ingefær dip (Tina sin)
2 dl majones
2 dl lett rømme
1 liten rødløk finhakket
1 bunt persille finhakket
2 ts revet ingefær
2 hvitløks fedd finhakket
1 ts soyasaus
Bland alt i en bolle, la det stå minst 30 min før servering
Grissini ca 64 stk(leve livet! Gøril Wiker)
1 l hvetemel
3 dl lunket vann
3/4 dl olivenolje
1 ss sukker
2 ts salt
50 gr gjær
tørket rosemarin
sesamfrø
gourmetsalt
Smuldre gjæren i en bolle, rør ut med lunket vann. bland i sukker, salt og olivenolje. rør inn litt og litt mel. Elt deigen godt så det glir en fast og fin deig. Sett den til heving i minst 1/2 time.
Sett ovnen på 175 grader. Kna inn rosemarin viss du ønaker det - eller annet krydder. Eg hadde permasan i en del, men har også hørt om noen som hadde finrevet jarlsberg, synes det høres veldig godt ut. Kjelv ut deigen til den er 1/2 cm tykk - pensle med vann, strø på mer krydder og/eller gourmeet salt. Bruk pizza hjulet og lag tunne strimler, legges over på brett. La det heve 1/2 time til og stek i ca 15 - 20 min alt etter hvor tykke dei er. Avkjøles på rist
Kan oppbevares i flere dager i tett boks
Sammen med ingefær dippen var det kjempebra
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar