lørdag 27. mars 2010

kanelboller med gulkrem.

Liker godt å bake. Særlig gjærbakst. Det er noe du kan kose deg med lenge. Både når du lager det å når du spiser resultatet. Eg liker å lage gjærbakst dei dagene eg har godt tid - og elsker lukten som sprer seg i huset. Og føler meg som en god husmor.


ca 20 boller

5dl melk
150gr smør
50gr gjær
1 dl sukker
2 ts kardemomme
1 egg
ca 14 dl mel

smelt smør, rør inn melk og varm det opp til 37 grader. Rør inn gjæren. Bland inn sukker, kardemomme, egg og mel. Rør godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Sett deigen på en lun plass til heving. Det er her eg prøver å ha god tid, å la deigen heve lenge. men la den heve minst 45 min.

Ta deiden ut å del den i 2. Kjelve ut deien til stort rektangel. Smør en blanding av temperert smør, kanel og sukker på den ene halv delen. Brett den andre halvdelen over, og kjelv den godt sammen. Ta pizzarullen å del den i 10 lande stripper. del hver av dem i 2 igjen men ikke helt opp. Tvinn hver del sammen og legg dem som en bolle på brett. la bollene heve igjen. Her er det igjen viktig med god til, men minst 15 min. Pensle bollene med egg og legg på gul krem i midten. Kan også strø perlesukker på toppen. Stekes i ovnen på 220 grader i ca 12 min


Har også brukt brundt sukker, smør og pistasjnøtter som fyll da eg gikk tom for kanel og vaniljekrem. Godt med variasjon :-)

2 kommentarer: