søndag 14. mars 2010

Gourmeet klubb med Thaimat

Siden dette blir et referat, bare for å få inn oppskriften, har eg dessverre ingen bilder. men etterhver som eg bruker oppskriftene igjen lover eg å ta bilder slik at dere kan se resultatene.

oppskriftene på disse rettene fikk eg av Jaws, som er en god vennine av meg. Delte det opp i 4 serveringer, da det fort kan bli stress å ha klart så mye på en gang. Og fordi det er bedre å ha god tid til å nyte alt maten - i passe små doser en hel kveld.

1 servering

Thai Crabbe angels

ca 200gr Philidelfia kremost
2 pk krabbsticks
kinesisk gressløk/finhakket vårløk
wonton ark

Bland alt sammen i en bolle
Tørk av ekstra mel på wonton arka med en bløttklutt. Legg fyll på i midten brett over slik at det blir en trekant. lim sammen toppen med vann. løft opp sidene og lim sammen slik at det blir en krone.
Frityr stek. Serveres sammen med sur søt chilisaus


Laab av biffdeig

400gr kjøttdeigen
laab mix (laab namtok seasoning mix)
sitron
fishsaus
sharlottløk
mint blad
vårløk
kinakål

Brun kjøtdeigen. bland i kryddermixen og ha i veske som anvist på pakkningen. la det koke inn.
la det kjøle seg ned til rom temp. Bland inn sharlttløk i skiver, hakkede mintblad og vårløk. Smak til med fish saus og sitron

Serveres på fat med kinakål med siden av. Skal spises ved å legge en munnfull i en bit med kinakål. Pakkes inn og spises. Eller sammen med hakket kinakål og ris

2 servering




Pad thai


1 pk risnuddler
4 fed hvitløk
4 kyllingbryst
hakked tørked chili/santa maria red explosion
1 løk i tynne båter
1 pk santa maria pad thai saus
1 pakke bønne spirer
2 egg sammenrørte
peanøtter
vårløk
tørket salt redikk (kan sløyfes)
halv lime i båter


Legg risnudlene i varm vann så dei blir myke (ikke kokte) Skjær kyllingbryst i løvtynne skiver. varm oljen og rør raskt inn hvitløk. Stek kjøttet - og kryddre kjøttet med hakket tørket chili. legg kjøtte vekk. Varm opp ny olje, rør inn nudlene. Slå over 1/4 dl vann, legg på lok å la dette fordampe koke nudlene. Legg nudlene til den ene siden av woken og hel pad thai sausen over, slå eggene i på den andre siden og la dei stivne litt. Ha i løk og kjøtt og rør alt sammen. Rett før du tar retten av pannen rører du inn nesten alt bønnespirene, peanøttene, og halvparten av vårløken.


Serveres på fat. Pynt med reaten av vårløken og lime båtene. La det ligge peanøtter, hakked tørked chili og sukker på siden av fatet så gjestene kan kyddre etter smak

Svinnekjøtt mariner i korianderfrø og soya



500gr svinnekjøtt i tynne skiver


Marinade lag i morter
2 ts knust hel pepper
2 ts knust korianderfrø
knus inn 6 fed hvitløk
Soya saus 4 ss søt
Soya saus 4 ss vanlig
Soya saus 4 ss mørk
sukker (palm) etter smak


bland marinaden godt
bland marinaden inn i kjøttet og sett kaldt i minst 2 timer
Stekes litt om gangen på panne - pga sukkeret vil det sprute litt ved steking

Serveres med ris og pyntes med litt kinesisk hvitløk på toppen


3 servering


Green curry m/kylling

2 bokser kokusmelk

2 ss green curry past
4 stk kyllingbryst
3 ss palmsukker
1 ts salt
basil leaves
chili

Fress curry past i litt olje i en gryte, slik at smaken setter seg. Spee med "fløten" det tykke øverste laget av kokusmelka 2-3 ss. varm forsiktig opp så det ikke skiller seg.


Rør inn kjøttet. Her kylling skåret i tynne skiver. Hell på kokus melk så det så vidt dekker. kok forsiktig opp, rør inn palmsukker og salt, og la det koke forsiktig lenge.

Denne sausen er ikke så veldig mektig, slik mange asiatiske curry sauser er


Ved servering rør inn basil leaves og finhakket chili


Scampi m/basil leaves


Scampi 500 gr

5 fed hvitløk
3 chili - små uten frø
2 løker i tynne båter
4 ss østersaus
basil leavs
sukker
maizena og tabiocha mel til gjevning


varm oljen ha i hakked hvitløk og chili, rør raskt rundt. Ikke stek dette, men la det gi fra seg smak. Ha i scampi - stek dem til dei blir nesten helt ferdig. Ha i løk og rør rundt. ha i østersaus 4 ss. Viss det er lite væske, slå på bitelitt vann. Ha i basil leavs og smak til med sukker. Gjevn sausen viss den er for tynn.

serveres med ris

Dessert


Stekt krydrett ananas og mango

Skrell en ananas og mongo, skjær dem i skiver
Legges i en ildfast form. Strø på sukker, kanel og hakked chili. Sett dem i ovnen på 180 grader til det blir karamellisert.
Ta 1 boks rømme, bland i sukker, skallet og saften av 1 stk lime. til det blir en syrlig, frisk blanding
Serveres i skåler med en topp av rømmekremen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar