fredag 9. april 2010

Fredags Pizza med tomatsalat

Hver fredag er det kos rundt middagsbordet, før tv kvelden begynner. Det er 2 ting som ofte går igjen - Pizza og Taco i en eller annen variant. Det er koselig å lage fredagskos - da barna og mann ofte er med på kjøkken. Det er her vi har en oppsummering om hvordan det har gått på skolen denne uka og planlegger helg :-)

I kveld ble det Pizza med tomatsalat

Pizzabunn:
6 dl mel
3 dl lunket vann til gjæren 37 grader
3 ss olje
1 ts salt
50 gr fersk gjær

Løs opp gjæren i det lunkne vannet, rør inn det tørre og la deigen stå til heving til den blir dobbel størrelse.
Pizzafyll:
500 gr kjøttdeig
1 løk fin hakket
1glass tomatpurre
Fløte melk
salt, pepper, paprika pulver

Brun kjøttdeigen, når den er nesten klar bland inn løk. Ta ut mesteparten av tomatpurren og bland inn i kjøttdeigen. La dette surre litt. Det gir tomatpurreen en finere smak. Ha litt melk og fløte i glasset og rist ut resten i glasset. Hell over kjøttdeigen. Trenger du mer væske(så avhengig av hvor mye væske som er i kjøttdeigen) sper du med mer fløte melk etter smak. Men la det koke inn til det blir et tykt fyll. Bruker alltid mye paprikapulver ca 1 ss, salt og pepper. La det stå å kjøle - slik at det kan legges på pizzabunnen

Eg bruker alltid hendene til å trykke ut deigen på brettet. Legg på fyll. Så legger eg på resten etter ønske fra familien. Kanskje litt mais på, hakket paprika, litt jalapenos i det ene hjørnet osv. Topper med ost. Steker i ovnen litt under midten på 225 grader til pizzaen er ferdig.

Tomat salat
Fikk en kasse tomater igår på jobb - nyplukket. Dei lukter så godt - akuratt som når du går i et drivhus. Dessverre kommer aldri tomater i butikken opp på det nivået pga transport og sending. Fant ut at eg måtte bruke dem til noe godt.
4 tomater fin hakket
1 rødløk fin hakket
Hakket frisk basilikum
Fin oliven olje
fersk grovmalt pepper
Blander alt sammen, å lar det stå og trekke på benken ca 30 min. Fantastisk - enkelt og lett.

Hos oss spiser vi aldri pizza uten rømme på :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar