lørdag 17. april 2010

Sjokolade langpanne kakeBursdagskaken har vert den samme hvert år siden ungene ble født. Denne blir alltid velykket myk og god. Å har hatt dei fleste tema - skal finne bilder bak i tid men som eg raskt kan nevne. Bondegårdskake(pyntet med leketraktor å dyr) Kaptein Sabeltan (figurer og liten båt) Min bror bjørnen kake, prinsessekake (igjen figurer som hadde hatt en runde i kokende vann) men dette året så var det den vanlige fotballkaken. Eg hadde jo synes det hadde vert kult med grønn kokus - men dere vett hvordan det går.Alltid noen som ikke liker, så denne er plain :-)

Surmelkskake/sjokoladekake

10 dl hvetemel
8 dl sukker
2 ss kakao
2 ts kanel
3 toppede ts natron
1 liter kulturmelk
250 gr smeltet smør

Ha alt det tørre untatt natronen i en bolle og bland sammen. Ta litt av kulturmelka i en kopp - hel resten i bollen med det tørre. Rør inn natronen i koppen og tøm i bollen rør litt sammen, hell i smøret å rør helt sammen. Legg bakepapir i bunnen på en langpanneform (stor). Tøm i røren stekes litt under midten i ovnen på 170 grader i ca 40 min

krem

1 plate sjokolade 100gr
100 gr smør
1/2 kopp kaffi
4 dl siktet melis

Ha alt i en gryte å varm opp til alt er smeltet sammen og blir til en fin krem.

Når kaken er ferdig stekt tar eg den ut av ovnen. Legger et bakepair på toppen så et bakebrett oppå, og snur kaken rundt. Tar av bakepairet som kaken har blitt stekt med. Dette fordi eg synes den ble for klissete viss den bare fikk stå - og lettere å skjære fine stykker. Lar kaken stå til den blir romtemperatur. Heller kremen over når den er kald nok. Har somregel delt kaken i 2 og hatt en del til barne selskap og en til voksent selskap. Så mye kjekere å begynne på en kake som er hel.
Kaken blir ikke tørr og kan godt stå på kjøkkenbenken et par 3 dager :-)

1 kommentar:

  1. Hei! Og takk for god oppskrift :-) Kaken ble kjempe vellykket!!!

    SvarSlett