onsdag 21. juli 2010

Sjokoladekrem til langpannekake

Fikk smake sjokeladelangpannekaken min med en ny krem på. Og eg må innrømme Møyfrid - den var kjempe god. Takk for krem oppskrifta eller kansje vi må takke det søte liv eller Sting kafe.

Deler iallefall sjokoladekremen videre

krem nok til langpanne kake
4 egg
2 dl kremfløte
270 gr sukker
100 gr kokesjokolade
250 gr smør
2 ts vaniljesukker

Egg, kremfløte og sukker has i en gryte, kokes opp under opprøring. Ta gryta av platen og rør i sjokoladen i biter slik at den smelter og blir en glatt blanding. Ha i smør og vaniljesukker og rør til smøret smelter ned i kremen og den er klumpfri. Sett den så i kjøleskap og la den bli helt kald (minst 2 timer) Ta kremen ut og pisk den opp med en håndvisper til den blir luftig og lysere på fargen. Kaken må være kald når kremen legges på ( ellers vil den smelte)

Takker og bukker

2 kommentarer:

  1. Ja va sukess den :-)) Godt me he internett te å finna nye favoritta:)
    Møyfrid

    SvarSlett
  2. Den var god! Smakte litt karamellaktig pga fløten, sukkeret og smøret ;)
    Marie

    SvarSlett