mandag 19. juli 2010

Sprø sjokoladekaker til kaffien

Disse er kjempegode. Fant dem i en kokebok til datteren min. Barnas beste kokebok. Den har fine bilder, beskrivelser som barn kan lese og forstå. Har laget mye fra denne boka sammen med henne. Og noen oppskrifter har jammen mor bakt alene også :-)

Viss du steker dem mye blir dei sprø og gode. Viss du trekker vekk 3-4 min, mindre sprø på utsiden og seige som brownies inni. Liker nok best den siste varianten.
1 dl melis
225 gr (3 1/2 dl) hvetemel
1 dl kakaopulver
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
100gr romtemperert smør
250gr (2 1/2 dl) sukker
2 store egg
Bland sammen smør og sukker, og rør det hvitt. Bland inn 1 og 1 egg. Tilsett mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker. rør det til en fast deig. Lag kuler av deigen, og rull kulene i melisen. Det skal bli ca 24 kaker.
Legg dem på brett og stek dem på 180grader i 10 - 12 minutt. Som sagt tidligere steker eg den 8 - 10 min. Da blir dei seige og brownies aktige. Ta et brett med hver og smak frem din favoritt.

Kakene avkjøles på rist, og er kjempegode ved siden av en kopp kaffi. kos dere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar