fredag 19. mars 2010

Kjøttdeig og bacon pai

Denne paien har mange spurt om oppskriften på. Veldig god både som egen rett, på et tapas bord og har laget den som porsjonspaier bare som eg har liggende i frysen å tar opp så mange eg trenger. Grunn oppskriften har eg fått av Oddny, men har lagt til litt selv :-)
Denne paien er laget ved en senere anledning. Da hadde eg ikke brokkoli hjemme heller ikke bacon - da ble det blomkål og skinke. Og i følge barna like god. Så det betyr - man tar det man har :-)

Pai deig
(her jukser eg mange ganger å bruker ferdig maizena paideig)

Fyll
500 gr kjøttdeig
1 pk smårettsbacon
1 løk
litt brokkli lett kokt
2 bokser tine pepper ost
2 dl fløte
salt og pepper
reven jarlsbergost

Brun kjøtdeigen og bacon i en panne. Ha i løk og la det surre litt. Ta i pepperosten, fløten og la det smelte inn. smak til med salt og pepper.

Kjelve ut paideigen og legg den i en smurt paiform. strø på litt ost. Legg på brokklien, og trykk den litt ned. Strø ost over på toppen. Sett det i ovnen på 200grader i ca 30 min. Men dette varierer slik fra ovn til ovn at du må passe på selv :-) la den stå litt når du tar den ut fra ovnen så den får sette seg litt.

Serveres varm eller lunken, med god salat, søte små tomater, fetaost og creme balsamico dressing.

2 kommentarer:

  1. Måtte prøves :) Veldig god!

    SvarSlett
  2. hei! Lurer på om jeg må steke pai bunnen først ? før jeg legger opp i kjøttdeig fyllet? Står ikke i oppskriften Skal det være deig lokk? Savner den opplysningene. - hilsen usikker

    SvarSlett