lørdag 15. mai 2010

Gulrotkake

Har lovet å bake denne kaken til selskap 18 mai, bilde kommer da :-)

Oppskriften er til en stor langpanne (halv oppskrift er til 26 cm rundform)


8 egg
750 gr sukker
500gr hvetemel
2 ts toppa natron
2 ts toppa kanel
2 ts toppa vaniljesukker
2 store gulrøtter
400 gr smeltet smør

Rør egg og sukker til eggedosiss. Bland det tørre sammen og rør det forsiktig inn i eggedosissen. Riv gulrøttene fint, smelt smøret og rør dette forsiktig inn i deigen

Ha papir i bunnen av forma og stek på 180 grader i 45 min

Krem
600 gr philiadelfia kremost
6 ss romtemparert smør
3 ts vaniljesukker
500gr melis
litt sitronsaft

Rør alt sammen i en god mikser.

La kaken kjøle ned. Smør på kremen. Kaken blir bedre for hver dag som går. Har aldri kastet en bit av denne kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar