lørdag 15. mai 2010

Firkløverkake med vaniljekrem

Denne oppskriften har eg fått av Ann Iren, som hadde fått den av sin mormor. Dei beste oppskrifter går i generasjoner :-)

3 egg
3 dl sukker
røres til egedosis

1 ss kakao
1 dl kaffi
blandes og røres i kaffien

3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
røres forsiktig inn

ha i 75 gr smeltet smør

hel alt over i en rund form (26 cm) med papir i bunnen. Settes i kald ovn med 175 grader i 40 min.

Fyll
1/2 l vaniljekrem
1 liten pakke med fløte pisket

blandes sammen

Glasur
1/2 dl melk eller kaffi
50 gr smør
150 gr melis
1 pl firkløver
smeltes sammen i en gryte over svak varme

Del kaken i 3 deler. Fyll med krem mellom lagene. Ha gjerne ringen rundt kaken slik at den blir bein og fin. Ha glasuren på toppen.

Mangen sier at dette er den beste kaken eg laget, det burde være attest god nok

3 kommentarer: