mandag 1. november 2010

Tørkede tomater

Dette må dere prøve. Hadde veldig mye tomater stående, og synes det var en skam at dei skulle bli ødelagt. Hadde lest om andre som tørked sine egne tomater, og at det var mye bedre en kjøpt, som sagt som gjort.
Det ble fantastisk godt. Faktisk så gode at alle gikk og tok en når vi gikk forbi plata. Så når dei skulle legges på glass, var det ikke mer en nok til et lite glass. Slik gjore eg:

Delte tomatene i 2
La dem i en ilfast form med snittflaten opp
Strødde litt maldonsat og pepper oppå
Satte brette i ovnen på ca 80 grader
La det stå slik i 7 - 8 timer

Tok tomatene ut av ovnen, og lot dem avkjøles. La dem i et glass, og fylte opp med god olje
Her kan du smaksette med hvitløk og urter som du ønsker. Men siden ungene synes deivar fantastisk gode som dei var, hadde vi dem uten noe mer.

Ja glasset er tomt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar