tirsdag 1. mars 2011

Valnøttkjeks med kaffikrem

Jeg forsøkte meg på valnøttkjeks med kaffekrem forleden dag. Mmmm dei smakte godt, men er mektige. Oppskriften fant eg hos kjøkkentjeneste - gjengir den her.

Dette trenger du:
150 gram valnøtter
130 gram smør
40 gram melis
100 gram mel




Glasur:
50 gram smør
50 gram Philadelphia kremost naturell
1 spiseskje mørk kakao
1 spiseskje sterk espresso
1 ts vaniljesukker
Melis til det blir passe konsistens

Slik gjør du:

Rist valnøttene i stekepanne på middels varme. De er ferdige når du kjenner duften av valnøtter spre seg på kjøkkenet. Kjør valnøttene deretter i en food processor og ha de over i en bolle når de er helt fine i konsistensen. Kjør melis og smør og deretter mel. Bland tilslutt i valnøttene og fortsett kjøringen. Ha deigen over på litt plastfolie. Samle den og lag en pølse som pakkes inn i folien. Legg den i kjøleskapet og vent til smøret har stivnet litt. Skjær deretter pølsen i tynne skiver, legg over på en bakeplate med bakepapir og stek på 170 grader i ca ti minutter.

Avkjøl kjeksene på rist. Vær litt forsiktig, siden de er litt skjøre.

Kremen lages sånn:
Ha smør og kremost i kjøkkenmaskinen og visp det godt sammen. Tilsett vaniljesukker, melis og kakaopulver og visp videre. Ha i espresso og visp det godt sammen. Sett det eventuelt litt inn i kjøleskapet for at det skal stivne.
Smør et lag med krem på en kjeks og plasser en annen oppå. Dryss over et tynt lag med melis på toppen av kjeksen.

1 kommentar:

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett