søndag 10. oktober 2010

Sitronterte

Sitron terte fra Leve livet - Gøril Wiker

Tertebunn
175gr hvetemel
40g melis
75gr usalted smør
1 eggeplomme - spar på hviten
1 ss vann

Sitronfyllet
3 - 4 sitroner alt etter størrelse
6 egg
175 sukker
2 dl fløte

Ha alle ingrediense i en matprosessor og kjør det til en smidig fast deig. kna den gjerne litt ekstra for hand. Legg deigen kaldt i minst 1/2 time. Kjevle deigen så tynn som mulig, smør og kle en springform/pai form slik at deigen rekker over kanten på forma. Dette har eg ennå ikke fått til, da deigen går fra hverande. Så eg kjevler det eg klarer og trykker den ut med hendene. Prikk kakebunnen med en gaffel, pensle med lettpisket eggehvite. Stek bunnen midt i ovnen i 20 min på 200 grader. Ta ut bunnen og sett ovnen ned til 180 grader.

Eg brukte 3 sitroner. Vask sitronene, riv det gule skallet på et fint rivjern, og press ut saften. Bland ingrediensene til fyllet sammen. Hell det i terteformen, og stek terten i ca 30 min. Den skal virke myk og "skjelven" i midten. Den setter seg mer når den blir avkjølt. Kaken må stå ca 1 time før den serveres, eg liker den best kjøleskapkald. Sikt over melis ved servering og pynt gjerne med frukt eller bær

2 kommentarer:

  1. Hei, jeg lurer på hva du mener med "bland ingrediensene til fyllet sammen"? piskes til eggedosis, eller bare røres sammen? jeg har hatt en del mislykkede forsøk på sitronpai og ble tipset om oppskriften din på bloggen min. skal teste oppskriften din imorgen.

    SvarSlett
  2. Sikkert alt for seint svar, har ikke vert aktiv på en stund - men viss du kikker innom igjen. Eg pisker bare alt lett sammen med en visp, terta er kjempe god :-)

    SvarSlett