søndag 10. oktober 2010

Hummer

Denne helgen har jammen vert hummerens helg, eller.......... det er blitt spist mye hummer så det var kansje vår helg


På fredag kom Jo med 2 stk ferdigkokte hummere. Disse delte vi i 2 fra hode av å ned med en skarp kniv. Tok ut magesekken og tarmen. la den i en form og la godt med kryddersmør over

3 fed hakket hvitløk
2 ss hakked frisk estragon
saften av 1/2 sitron
175 gr smør
Blandet dette godt sammen

la hummeren i ovnen på ca 200 grader til smøret var smeltet og hummeren varm

Salat
1 stk hjertesalat
1 neve rukkulasalat
1/2 mango i små staver
1/2 rødløk hakked

Dressing
1 ss sukker
2 ss sitron
5 ss olje
1/2 finhakked chili

Rørte dressingen sammen slik at sukkeret løste seg opp, blandet dressinen inn i salaten og lot den stå 1/2 time å trekke

Serveres gjerne med hvitløksmajones og godt brød.

Vi synes dette var kjempe godt

.............Så kom lørdag og vi var på besøk hos Morten og Tina, og dei hadde hummer........
denne gangen spiste vi den kald med brød og hvitløksmajones. Veldig godt, og veldig forsjellig fra fredagen.

konklusjon: Hummer er godt

Sitronterte

Sitron terte fra Leve livet - Gøril Wiker

Tertebunn
175gr hvetemel
40g melis
75gr usalted smør
1 eggeplomme - spar på hviten
1 ss vann

Sitronfyllet
3 - 4 sitroner alt etter størrelse
6 egg
175 sukker
2 dl fløte

Ha alle ingrediense i en matprosessor og kjør det til en smidig fast deig. kna den gjerne litt ekstra for hand. Legg deigen kaldt i minst 1/2 time. Kjevle deigen så tynn som mulig, smør og kle en springform/pai form slik at deigen rekker over kanten på forma. Dette har eg ennå ikke fått til, da deigen går fra hverande. Så eg kjevler det eg klarer og trykker den ut med hendene. Prikk kakebunnen med en gaffel, pensle med lettpisket eggehvite. Stek bunnen midt i ovnen i 20 min på 200 grader. Ta ut bunnen og sett ovnen ned til 180 grader.

Eg brukte 3 sitroner. Vask sitronene, riv det gule skallet på et fint rivjern, og press ut saften. Bland ingrediensene til fyllet sammen. Hell det i terteformen, og stek terten i ca 30 min. Den skal virke myk og "skjelven" i midten. Den setter seg mer når den blir avkjølt. Kaken må stå ca 1 time før den serveres, eg liker den best kjøleskapkald. Sikt over melis ved servering og pynt gjerne med frukt eller bær