lørdag 7. august 2010

Kaffi - kaffimaskin..........

Dette har eg tenkt mange ganger eg skulle blogge litt om. Kaffi er egentlig noe det er ganske lite snakk om i blogge sammenheng. Må innrømme at det gikk en strund før eg satte pris på kaffi smaken. Til å begynne med satte eg mest pris på lukten av nykokt kaffi. Syntes det ga så gode assosiasjoner - kaffi lukta ga med følelsen av KOS. Lang frokost og kaffi koppen etterpå med gode samtaler, eller rett å slett sitte på trappa å lese avisen i sola.

Iskaffi var del den første slageren. Den var det Tina som kom med.

Da brukte i pulver til expresso kaffi 1 ts, blandet det i litt kaldt vann og rørte det ut. hadde i 3 -4 isbiter, og fylte opp med melk til passe styrke - ca 2-3dl. Da vi på ferie kom på å byttes ut med litt melk med baileys ble det jo fantastisk.

Etter hvert ble det investert i kaffimaskiner rundt om i vennekredsen. For vår del viste vi at vi ikke skulle ha en expresso maskin, med egen stimmer. Da eg viste hvem som kom til å bli ansvarlig for alt kaffilaging fremover.

Så vi kjøpte oss en helautomatisk kaffimaskin. Delonghi Magneifica - Pronto Cappuccino. Til å begynne med var eg nok ikke så veldig fornøyd. Kvernen gikk i stykker, å det var mye frem å tilbake på verksted. Men etter 2 mnd slik fikk eg en ny. Den har det heldigviss ikke vert noe problem med. men det har gått en stund før eg ble fornøyd med kaffien. For hadde du funnet ut hva innstillinger du skulle bruke, ble det forandret neste gang du prøvde ny type kaffibønner. Det var også forsjell på om det var en nyåpnet pakke med bønner eller ikke. Nå kan eg endelig si at den er rett temperatur og styrke. Kaffimaskin er fantastisk.

Glemte å si at vidundere kan lage vanlig kaffi, expresso, cafelate, og cappucino, men enkle tastetrykk. og vasker seg selv, og skruer seg av når den ikke blir brukt på 20 min.

Tror dere eg sitter her å nyter en kaffi mens eg sitter her og skiver ?? :-)

Pastasalat med spekeskinke

Så enkelt - men så godt

Vi måtte ha en rask lunch i dag. Laget  rød pesto som eg har blogget om tidliger.
Laget en rask pastasalat med pasta, røde søte tomater delt i 2, ruccola salat i biter, feta ost, rødløk finhakket. Og blandet dette sammen, hadde i litt av oljen feta osten lå i.

Skjerte litt spekeskinke (standa skinke) i biter å drysset oppå. Og til slutt litt pesto.

Hadde dette vert perfekt hadde vi hatt nystekt Foccaciabrød, men godt bakerebrød er en god nr 2.

Mannen i huset har lovet middag i kveld - hmmmm..........gleder meg :-)

mandag 2. august 2010

Rød pesto

Var i helgen på en fantastisk grillfest - Tusen takk for en kjekk kveld. Der det ble servert en kanongod pesto. Måtte bare se meg slått og spurte om eg kunne få vite oppskriften, da denne var dobbelt så god som min. "det er din oppskrift" var svaret eg fikk hmmmmm............. den smaker jo ikke likt. "Å ja laget den feil en gang hadde dobbelt så mye parmasan i forhold til oppskrifta - og har hatt det siden"  - det skal jammen eg og gjøre neste gang. Legger ut oppskriften uten bilde - da Anne trenger oppskriften :-)

PS har endret mengden på parmesan i oppskriften - så ikke mer dobbling

Saften av en halv sitron
100 gr hvitløk
100 gr pinjekjerner
3 dl jomfruolje
2 dl fersk revet grana padano ost
150 gr soltørkede tomater
salt og nykverna pepper

Kjør alt i foodprssesoren. Hold gjerne igjen litt av oljen og rør den inn med skje til slutten. Tilsett mer olje viss du vil ha den mer flyttende

Dette er en stor oppskrift og pesto er supert å fryse. Eg pleier å fryse den slik den er i denne oppskriften, og så røre litt olje i når den er tint igjen.

PS har idag lagt ut bilde av kjøttdeig paien - gammelt innlegg som manglet bilde.

Skriv gjerne en kommentar viss du prøver oppskriftene - kjekt å høre om noen blir innspirert :-)